elektroweb webáruház, webshop

Kategóriák

Hírlevél

HA NEM TALÁLJA, ÍRJON!

MIÉRT KELL VÍZTISZTÍTÓ?

MIÉRT KELL VÍZTISZTÍTÓ?
ÉLETÜNK ALAPJA A VÍZMiért fontos az ember számára a víz?

Miért is használjunk Reverz ozmózisos víztisztítót?

Szervezetünk folyamatos méregtelenítéséhez és az amúgy is kevés vitamin és szerves ásványi anyag hatékony felszívódásához tiszta vízre van szükségünk. A víz oldószer, a tápanyagok szállítója a sejtek felé és a salakanyagok elszállítója az egész testben. Hőmérsékletszabályzó, a csontok és izületek legfőbb olajzója, testünk biológiai, biokémiai, bioelektronikai folyamatainak legfontosabb résztvevője. Alapvető információhordozó. Tehát nem mindegy, hogy milyen vizet iszunk. Ne feledjük a szervezetünk 50-70%-a  és agyunk 90%-a víz! Ha a víz túltelített szervetlen ásványi anyagokkal, akkor ezeket a funkciókat nem tudja megfelelően ellátni.

Ásványvizek: Dr. Országh József Professzor az alábbiakat mondta erről:  Egyes, ásványvizeket üvegben értékesítő vállalatok az általuk árult víz ásványi só összetételét úgy reklámozzák, hogy szervezetünknek naponta ennyi meg ennyi ilyen és olyan ásványi sóra van szüksége, ami igaz is. Ezután megadják az árult ásványvíz vegyi összetételét, amiből a jóhiszemű vásárló arra a következtetésre jut, hogy elég a reklámozott ásványvízből egy bizonyos mennyiséget naponta meginnia ahhoz, hogy ásványi só szükségleteit fedezze. Az ilyen reklám az ide vonatkozó tudományos információ elhallgatásával hazugnak minősül és a fogyasztó egészségét károsíthatja. Szervezetünk ásványi só készletét a fogyasztott táplálékból veszi fel. Egyébként is az ásványvizekkel bejuttatott szervetlen ásványi anyagok csak  kb. 6-10%-át tudja feldolgozni szervezetünk. Mi történik a többivel? Nagy részük 20 perccel az ivás után szervezetből a vizelettel és a salakanyagokkal távoznak de egy részük nem tud kiválasztódni és lerakódhat, kiválhat vízkő (epekő,vesekő) formájában illetve szerepe lehet a meszesedési folyamatokban.

Egy átlagos 3-4 fős család egy évben mintegy 100.000 Ft-ot költ ásványvízre. Ez az összeg túlnyomórészt megtakarítható, ráadásul úgy, hogy még nagyobb szintre növelhető a család egészséges víz fogyasztása RO víztisztító segítségével.

Hálózati víz: Tényleg indokolt az otthoni víztisztító készülékek használata? Hiszen elviekben a vízművek biztosítja a fogyasztásra alkalmas vízminőséget. Dr. Országh József Professzor szerint Központosított vízelosztás esetében a klórral való fertőtlenítés elkerülhetetlennek tűnik. A több kilométeres csőrendszeren átmenő vízben a baktériumok könnyen elszaporodhatnak: a csövek és a tartályok belső falaira rakodnak le. A kórokozónak minősített, baktérium felvétele nem vezet szükségszerűen betegséghez.  Ezzel szemben a jelenleg elfogadott egészségügyi gyakorlat szerint ivóvizünkben mérgező vegyi (biocíd) anyagokkal minden életet el kell pusztítani. A klór használatát ezzel indokolják.” Nyilván a vízművek meg is tesznek mindent a maguk módján és a rendelkezésükre álló eszközök és az erre fordítható pénznek megfelelően, azonban ivóvizünk fertőtlenítését végző, vízbe juttatott klór kétségtelenül mérgező anyag. „A klórozás a közvetlen fertőző betegségek veszélyét hárítja el, ezzel szemben hosszú távon súlyos egészségkárosodáshoz vezethet.” Rémtörténetnek is beillő írást olvashatunk a klórról és annak hatásairól (pl. a II. világháborús ideggáztól a mai, ivóvízben való felhasználásakor keletkező veszélyes melléktermékig). Sok támadás éri emiatt a vízműveket, akik természetesen próbálják kivédeni, elhárítani mindezt. Mindkét oldal védi a maga igazát, közben a víz meg csak... folyik tovább,  bele a poharunkba, a fürdőkádunkba.

„A klórral fertőtlenített víz bio-elektronikai koordinátái a betegségének az utolsó szakaszában lévő rákos beteg vérének a koordinátáival azonosak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egy pár liter klórozott víztől rákot kapunk. Ezzel szemben rendszeres fogyasztása a szervezet elektron készletét lassan felemészti. Ez a folyamat évekig, sőt évtizedekig eltarthat, de megfelelő étrend hiányában előbb-utóbb igen súlyos egészségkárosodáshoz vezet"

Ettől kezdve nincs igazán értelme a vitának. Legjobb, ha a víz tisztítását közvetlenül a vízvételi hely (csap) előtt végezzük, elkerülve ezzel a visszaszennyeződést. Erre pedig jelenleg bizony csak háztartási víztisztítók alkalmasak. Valószínűleg mindenkinek van olyan rokona, ismerőse, aki használ otthoni víztisztítót, vízszűrőt. Érdemes egy pillantást vetni a szűrőbetétekre néhány hónapos használat után... (megdöbbentő látvány!) és máris megvan a válasz eredeti kérdésünkre, miszerint valóban indokolt az otthoni víztisztító készülékek használata? „Akinek csak városi víz áll a rendelkezésére, igen jó minőségű, úgynevezett „éltető” vizet csak egy házi, fordított ozmózis rendszerrel tud előállítani, a környezeti behatása elhanyagolható.”

És ha már használunk, miért Reverz Ozmózisos víztisztítót használjunk? Mit várhatunk ezektől a gépektől általában?
Különleges eljárással dolgozó víztisztítók az úgynevezett fordított ozmózis szűrők, amik a természetből ismert sejtszintű-ozmózis elvén működnek  Az emberi sejtmembrán áteresztő lyukai nem csak, hogy nem láthatók szabad szemmel, hanem kizárólag bizonyos, az „átengedésre engedélyezett” molekulák felvételét engedik csak meg. A víztisztító membránja pedig hanem kizárólag 0,0001 mikron méretű molekulák átjutását engedik csak meg, ezkisebb a vírusoknál is, a tiszta víz molekuláira vannak engedélyezve, és szerencsére az iható vízben a vízmolekulák a legkisebbek, ezért gyakorlatilag (kb. 95%-ban) csak a víz jut át a szűrőn, semmi más nem.

 Vissza: Vízszűrők Víztisztító (kattintson) 
Vissza. Webáruház főoldal (kattintson)

 

 


Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Gyártó

Anikó ÖkoboltjaWebáruház készítés és bérlés

0.13 mp
KAPCSOLAT

    +36 70 7086486, +36 70 3584196
   8438 Veszprémvarsány, Kossuth Lajos
   Üzenet küldése


HÍRLEVÉL